Eğitim Bilgileri

UYGULAYICILAR İÇİN KVKK VE GDPR ÇERÇEVESİNDE KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ

KVK Tarihsel Süreç

  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun tarihsel gelişimi,
  • Kişisel Verilerin Korunmasının Gerekliliği,
  • Uluslararası Sözleşmeler Işığında Kişisel Verilerin Önemi,
  • 1981 Strasbourg sözleşmesinden GDPR’a kişisel verileri koruma,
  • Kişisel Verilerin Birleşmiş Milletler , Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi bağlamında açıklanması ve tüm tarihsel süreci.

KVK Temel Kavramlar ve İlkeler

  • Mevzuat Taraması
  • Veri Koruma Hukukunun İlkeleri
  • Kişisel Verilerin Kapsamı ve Unsurları
  • Verinin Özellikleri
  • Özel Nitelikli Kişisel Veriler
  • Veri Sorumlusu / Veri İşleyen
  • Kişisel Verilerin İşlenmesi
  • Kişisel Verilerin Saklanması

Uygulamalı VERBİS Kaydı

  • VERBİS Sistemine kayıt,
  • VERBİS Sistemine yüklenecek bilgiler

KVK Uyum Süreci

  • Kişisel verilerin işlenmesinde politika ve prosedürler,
  • Uyum sürecinin A’dan Z’ye entegre edilmesi,
  • Yurt içinde yerleşik tüzel kişilerin KVKK uyum süreci,
  • Yurtdışına aktarılan verilerin uyum süreci (GDPR),
  • Teknik Terimler ( İlgili Kişi, Açık Rıza Metni, Veri İşleyen ..vb),
  • Veri Anonimleştirme Teknikleri,
  • İdari tedbir ve teknik tedbir başlıklarının ayrıntılı biçimde incelenmesi,
  • Websiteleri için KVK Politikası,

Teknik Eğitim Süreci

  • Sızma Testi ve Analiz Çalışması,
  • Siber Güvenlik, Fiziksel ve Çevresel Güvenlik,
  • Yetki Matrisi, Yetki Kontrol, Erişim Logları,
  • Kullanıcı Hesap Yönetimi,
  • Ağ ve Uygulama Güvenliği,
  • Şifreleme ve Anahtar Yönetimi,
  • Log Kayıtları, Veri Maskeleme,
  • Veri Kaybı Önleme Yazılımları (DLP)
  • Güncel Anti-Virüs Sistemleri, Yedekleme,
  • Güvenlik Duvarları (Firewall),
  • Bulut Veri Güvenliği,
  • Bulut Bilişim, M2M, IOT bilişim kanallarında KVK yapılandırması,
  • Bilgi Teknolojileri Yatırımları,
  • Teknik Tedbirler için Rapor Oluşturulması,

Uygulamalı Veri Envarterinin Hazırlanması

  • Analiz Süreci,
  • Organizasyon Şemasının Oluşturulması,
  • Veri Sınıflandırılmasının Yapılması,
  • Kişisel Veri İşleme Envanterinin Hazırlanması,
  • Hizmet Envanteri ve İş Süreçlerinin İncelenmesi.

Sektörel Alanda Kvk

  • Bilişim Sektöründe KVK,
  • Çerez Politikası ve KVK,
  • Sağlık Sektöründe KVK,
  • IK Sektöründe KVK,
  • ve Diğer Sektörlerde KVK uyum çalışması,

KVK Uyum Projesinin Aşamaları

  • Proje Hazırlık Aşaması -Ön Toplantı Notları,
  • Kurumsal İletişim (Kriz Yönetimi, Kurul ve İlgili Kişiyi Bilgilendirme Süreçleri, İtibar Yönetimi)
  • KVK Politikalarının Oluşturulması,
  • Verilerin Toplanması,
  • Rıza Gereksinimleri,
  • Veri Saklama Yükümlülükleri,
  • Kişisel Veri Saklama ve İmha Politikası,
  • Saklama Süreleri, Saklama Koşulları ,Güvenlik Tedbirleri, Silme ve Yok Etme

Kapsamlı GDPR Uyum Eğitimi

  • Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Serbest Bakımından Bireylerin Korunmasına İlişkin Avrupa Parlementosu ve Avrupa Konseyi Direktifi.
  • Avrupa Parlementosu ve Konseyi’nin Elektronik Haberleşme Sektöründe Özel Alanın Korunması ve Kişisel Verilerin İşlenmesi Yönergesi
  • Avrupa Birliği kapsamında GDPR’ a tabi olan kuruluşlar
  • GDPR sorumluluğunun Türk Hukukuna Etkisi
  • GDPR; Kullanılan Terimler, Tarifler ve Prensipler,
  • Veri İşleme Prensipleri, İhlal Yolları Yönetimi
  • Kurumların GDPR analizi ve raporlanması
  • Örneklerle Pratik Çalışmalar

Uygulamalı Aydınlatma Metini ve Açık Rıza Beyanlarının Hazırlanması

  • Gruplar simülasyon KVK Uyum Süreçleri sonrası, Gruplar halinde Uygulamalı Aydınlatma Metini ve Açık Rıza Beyanı Hazırlayacak ve Sunumlar Yapılacaktır. Eğitmenler tarafından değerlendirilecektir.
  • Sözleşmeler (Veri Sorumlusu- Veri Sorumlusu, Veri Sorumlusu – Veri İşleyen) İncelenmesi ve Hazırlanması

Kişisel Verilerin Türk Ceza Hukukunda Yeri

  • Örnek Olay İncelenmesi ve Suç Duyurusunun Hazırlanması,
  • Kişisel Verilerin Kaydedilmesi Suçu,
  • Özel hayatın gizliliğini ihlal suçu,
  • Kişiler Arasındaki Konuşmaların Dinlenmesi, Kayda Alınması ve İfşa Edilmesi Suçu,
  • Haberleşmenin Gizliliğini İhlal suçu,
  • Kişisel verileri ele geçirme, yayma veya başkasına verme suçu.

  • İşletme veya kurumların KVKK mevzuatına uyumu için gereken bilinçlenme sağlanır, bu kapsamda yürütülmesi gereken faaliyetlere altyapı oluşturur.
  • KVKK kapsamında kişisel verileri işleyen tüm ticari sektör unsurlarına hukuk danışmanlığı yapma ehliyeti elde edilir.
  • Avukatlar,
  • Stajyer Avukatlar, Hukuk Öğrencileri,
  • Bilgi İşlem Merkezi yöneticileri ve Bilgi İşlem çalışanları,
  • Kamu ve Özel Sektör fark etmeksizin,
  • İnsan Kaynakları yöneticileri ve İK çalışanları,
  • Hakla İlişkiler bölüm yöneticileri ve çalışanları,
  • İş Geliştirme ve Pazarlama bölüm yöneticileri ve personeli,
  • Kişisel Veri Sorumluları,
  • Kişisel verilerin korunması konusunda bilinçlenmek isteyen tüm bireyler.